Walther
11
page-template-default,page,page-id-11,bridge-core-2.2.8,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Walther

Walther van Ekkendonk studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende kunsten Sint-Joost in Breda om zich vervolgens volledig toe te leggen op het maken van muurschilderingen in opdracht van bedrijven, architecten en particulieren in binnen- en buitenland. Waarbij de geschilderde bloemenpracht geleidelijk wordt verdrongen door zijn echte grote natuurliefde: vogels. Voor deze passie reist hij al jaren naar exotische oorden, of verblijft hij op een onbewoond eilandje dicht bij huis. De Natuur in al haar schoonheid is zijn inspiratie, de Vogel zijn muze.


“Het meest aangetrokken voel ik me tot plekken waar de mens afwezig lijkt te zijn. Waar de natuur haar eigen ritme voltrekt. Het zijn deze plekken dichtbij en ver weg waar ik het liefst verblijf…”


In de loop van de tijd gaan zijn schilderprojecten op natuurlijke wijze over in Property design en Interior Concept Design, bouwbegeleiding en turnkey-projecten, waarbij zijn gevoel voor de invulling van ruimtes volledig tot zijn recht komt. Zijn Artwork, behang- & stoffencollectie onder het label Ornitura® komen op organische wijze samen met de interieurarchitectuuropdrachten. Zijn vogelschilderingen op muren, maar in toenemende mate op extra grote doeken, bevinden zich op dit moment op een intersectie van kunst en decoratie.


De toekomst? Zijn mission and vision? De droom van Walther?


Zich uiteindelijk volledig als kunstenaar te kunnen wijden aan zijn geesteskind: All the Beautiful Birds of the World. Een project waarbij hij een vogelsoortendatabank aanlegt in 3D-software van zelf gemodelleerde vogels. Deze modellen zullen uiteindelijk gebruikt worden om alle vogels van de wereld uit te beelden in een installatie. Vogels van toen, die er nu niet meer zijn, tot vogels van later, die we nu nog niet kennen.


“Niets liever, dan dat ik mijzelf omring met intense kleuren en melancholisch gefluit, tot ik één ben met het grote geheel en en vergeet wie ik gisteren wilde zijn…“

 • …de zwarte rivier…

  Kanovaren over de Rio Negro in de jungle van Iquitos, Peru. De grootste zijrivier van de Amazone.

 • …Gambia- Vogel hotspot…

  De mooiste waarnemingen deed ik in de bush op het heetst van de dag. En geen mens te bekennen. Gambia is voor mij de meest exotische plek dicht bij huis.

 • …Jagers & Verzamelaars…

  Voor het eerst oog in oog met een onbekend levend wezen. Zonder camera, zonder vogelboek of na te denken over de naam; geen aandacht te geven aan het wetenschappelijke. Een intens en ongelofelijk magische ervaring.

 • …Lievelingsplek ver van huis…

  In september 2002 ging ik voor het eerst door de poorten van National Park Keoladeo in Bharatpur, India. Ik verwachtte er eigenlijk helemaal niets van. Big mistake…Iedereen die op Delhi vliegt zou dit magische plekje moeten bezoeken. Een waarachtig vogelheiligdom.

 • …Inspiratie wil gevonden worden…

  Om tot iets nieuws te komen, kun je het beste stoppen met dat te doen wat je al weet. Tijdens een jungletrekking vond ik een reusachtige holle boom. Een onvergetelijke kans.

 • EIland van het Niets.

  Niets…In april 2018 verbleef ik twee weken op Rottumeroog, een onbewoond eilandje in de Waddenzee, tegen de Duitse grens. Door zijn geringe omvang en geïsoleerde ligging, een uitdagende locatie. Ja, het is fotogeniek en ja er is flora en fauna, maar bovenal is er niets…

 • Van Dakar naar Agadir.

  In november 2017 maakte ik een tocht per auto van Dakar naar Agadir. De vogels van de Sahel en de Sahara zijn uniek. In combinatie met het woestijnlandschap een once-in-a-lifetime ervaring. De mooiste vogel is misschien wel de witband leeuwerik.

 • …Leef…

  Schoonheid is overal te vinden in allerlei verschijningsvormen. Het meest aangetrokken voel ik me tot plekken waar de mens afwezig lijkt te zijn. Waar de natuur haar eigen ritme voltrekt. Het zijn deze plekken dichtbij en ver weg waar ik het liefst verblijf.